Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα BigO

Το σχολείο μας συμμετέχει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα BigO (Big Data Against Childhood Obesity). Την σκυτάλη πήραν φέτος οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου, οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά και ανώνυμα δεδομένα που αφορούν στις διατροφικές τους συνήθειες και τη φυσική τους δραστηριότητα, ώστε να συμβάλουν στην πρόληψη της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας ως πολίτες – επιστήμονες (citizen – scientist). Τη Δευτερά 17/02 και την Παρασκευή 21/02 2020 οι μαθητές και οι μαθήτρις μας ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα από τον κ. Σπύρο Ζαρογιάννη, Κλινικό Διαιτολόγο – Διατροφολόγο.

To Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα BigO, του οποίου επισπεύδον Τμήμα είναι αυτό των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ., στηρίζεται στην εθελοντική συλλογή δεδομένων μέσω της εφαρμογής myBigO από παιδιά και εφήβους σε πολλές χώρες της Ευρώπης, με στόχο τη δημιουργία μοντέλων γύρω από την ύπαρξη και την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας σε κάθε περιοχή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος, https://bigoprogram.eu/.

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών