Ο Γιάννης Ζουγανέλης μας …«επισκέφτηκε» διαδικτυακά

Στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε όλοι, οι άνθρωποι των γραμμάτων και των Τεχνών είναι εξαιρετικά χρήσιμο να παρεμβαίνουν απευθυνόμενοι στην κοινωνία. Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020, οι μαθητές-τριες της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας είχαν τη χαρά και την τιμή να συζητήσουν διαδικτυακά με τον μουσικό, μουσικοσυνθέτη, ηθοποιό, συγγραφέα και παρουσιαστή Γιάννη Ζουγανέλη.

 Ο ίδιος, ως ακέραιος και βαθιά σκεπτόμενος άνθρωπος που σατιρίζει τη δύσκολη καθημερινότητα με περίσσιο χιούμορ, απάντησε στο ερώτημα που του τέθηκε, σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει, ειδικά οι μαθητές-τριες της Γ΄Λυκείου, να βιώσουν και να ξεπεράσουν αυτήν την καραντίνα. Ο εγκλεισμός αυτός, είπε, είναι μεν ένα αναγκαστικό μέτρο που μας επιβλήθηκε, αλλά μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε ως μία ευκαιρία για δημιουργία,ανασυγκρότησηκαι μια επανεκκίνηση στη ζωή μας. Όπως αποκάλυψε, το δικό του mottoείναι το εξής: «Η καθημερινότητά μας είναι το μέλλον μας! Το σήμερα είναι ήδη το αύριο του χθες! Άρα, ήδη, είμαστε στο μέλλον!» Γι’ αυτό, ήταν χαρακτηριστικές οι συμβουλές που έδωσε στα παιδιά:  «Φτιάξτε το μέλλον σας, δηλαδή την καθημερινότητά σας, αγαπηθείτε μεταξύ σας και μπείτε στην ξεχωριστότητα, όχι στη σύγκριση! Αγαπήστε τον εαυτό σας και μη μένετε με σταυρωμένα χέρια! Απαιτήστε από τη ζωή αυτό που πρέπει να σας συμβεί! Στη ζωή μάς ανήκουν πράγματα, αλλά, ακόμα κι αυτό που μάς ανήκει από το σύμπαν, δε θα μας χαριστεί ποτέ!Πρέπει, εσείς οι νέοι, να βρείτε τρόπο να το αποσπάσετε και να μπείτε πολύ δυνατά μέσα σ’ αυτό!»

Η συζήτηση έκλεισε με την ευχή όλων μας να βρεθούμε διά ζώσης στα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη με τον ξεχωριστό Γιάννη Ζουγανέλη.

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών