Μεγάλη πρόσκληση να φωτογραφίσεις έναν άνθρωπο - Ο Χρήστος Δημητρίου  απαντά στο ερωτηματολόγιο του Συνδετήρα.

Ο φωτογράφος Χρήστος Δημητρίου συνομίλησε με τα μέλη του Ομίλου Δημοσιογραφίας των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη Συνδετήρας, για την τέχνη της φωτογραφίας.

Ξεκινώντας από μια ομάδα φωτογραφίας στο «Νεανικό Σταυροδρόμι» του Δήμου Θεσσαλονίκης στα 16 του, μαγεύτηκε από τον σκοτεινό θάλαμο, την προσμονή της εκτυπωμένης φωτογραφίας, και τις φωτογραφίες του BernardPlossu, του  Γάλλου φωτογράφου, που αποτέλεσαν και την πηγή της έμπνευσής του. Σχολίασε επαγγελματικές φωτογραφίσεις που αποτυπώθηκαν στη μνήμη του, αλλά και κάποια που θα χαρακτήριζε ως αμήχανη στιγμή. Τόνισε ότι μετά από 30 χρόνια στον επαγγελματικό χώρο θεωρεί  «μεγάλη πρόκληση να φωτογραφίσεις έναν οποιοδήποτε άνθρωπο, καθώς όλοι οι άνθρωποι είναι φωτογραφίσιμοι και φωτογενείς, αρκεί να αποκτήσεις επικοινωνία με τον φωτογραφιζόμενο κι αυτό είναι από τα μαγικά πράγματα στη φωτογράφιση».

 

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών