Υποτροφίες 2018
2 Μαΐου 2018

Γυμνάσιο - Λύκειο


Σ
το σχολείο μας, εδώ και αρκετά χρόνια, εφαρμόζουμε καινοτόμες δράσεις στο πλαίσιο του μαθήματος (εργασίες, παρουσιάσεις, ερευνητικές εξορμήσεις στην πόλη κ.ο.κ.) επιδιώκοντας να αποφύγουμε την άσκοπη απομνημόνευση, να του προσδώσουμε ενδιαφέρον περιεχόμενο και να μεγιστοποιήσουμε την ικανότητα πρόσληψης των μαθητών μας. Η πείρα που συσσωρεύτηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια έδωσε τη δυνατότητα της άμεσης κι εύκολης προσαρμογής στις διδακτικές απαιτήσεις του Νέου Λυκείου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος του Νέου Λυκείου λειτουργούν εκπαιδευτικές καινοτομίες και παρεμβάσεις που στηρίζονται σε πρωτοπόρες και πρωτότυπες ιδέες, οι οποίες επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στη νοοτροπία, στις πρακτικές, στους ρόλους και στη γενικότερη κουλτούρα του σχολείου. Οι Ερευνητικές Εργασίες (project) διαμορφώνουν ένα νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον, καθώς στηρίζονται και ενεργοποιούν συγχρόνως τέσσερις σημαντικές παιδαγωγικές αρχές:

 • Την διερευνητική προσέγγιση στη μάθηση.
 • Την αρχή της διαφοροποιημένης προσέγγισης.
 • Την διεπιστημονική συνεργασία των καθηγητών.
 • Την ομαδική συνεργασία των μαθητών.

Στα τρία χρόνια λειτουργίας των Ερευνητικών Εργασιών έχουν συντελεστεί με μεγάλη επιτυχία σημαντικές ερευνητικές προσπάθειες των παιδιών, στις οποίες μπορείτε να περιηγηθείτε ανατρέχοντας στο σχετικό αρχείο που ακολουθεί. Παράλληλα, μπορείτε να ενημερωθείτε σχετικά με τα θέματα και την πρόοδο των εργασιών του τρέχοντος τετραμήνου.

Προβολή Μαθητικής ταινίας – "Η Εργασία"

Π
ροβλήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, στη Βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη, η ταινία με τίτλο: "Η Εργασία". Πρόκειται για μια παραγωγή του Β1 τμήματος του Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Συνθετικής Εργασίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Επίσκεψη στην Agriherb

Σ
τις 12 Μαρτίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Λυκείου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Agriherb, που δραστηριοποιείται στον χώρο των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Εκεί ξεναγήθηκαν στα θερμοκήπια της εταιρείας, όπου ενημερώθηκαν για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και βοτάνων καθώς και για τη χρήση τους στη φαρμακευτική, στην κοσμετολογία αλλά και στη μαγειρική.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Η "Ομάδα Πελίτι" των Βασιλικών στο σχολείο μας

Τ
ην Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο συντονιστής της τοπικής "Ομάδας Πελίτι" των Βασιλικών ( http://www.peliti.gr ). Ο κύριος Δημήτρης Κουφάκης ενημέρωσε τις μαθήτριες και τους μαθητές της Α΄ Λυκείου για τη σημασία της βιοποικιλότητας, καθώς και για τις δράσεις της ομάδας Πελίτι πανελλαδικά, αλλά και τοπικά.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Επίσκεψη στο εργαστήριο Οργανικής Χημικής Τεχνολογίας του Α.Π.Θ.

Τ
ην Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, μαθήτριες της Α΄ Λυκείου επισκέφτηκαν τα εργαστήρια της Οργανικής Χημικής Τεχνολογίας του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο της ερευνητικής τους εργασίας, μετά από πρόσκληση της κυρίας Λυκίδου Σμαρώς, η οποία είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού. Οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εργαστηριακή παρασκευή διαφόρων καλλυντικών κρεμών από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του τμήματος της Χημείας.

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Αρχαιογνωσία στη Β΄ Γυμνασίου

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Α
πό πολλούς έχουν επισημανθεί τα κενά της αρχαιομάθειας στη Μέση Εκπαίδευση, καθώς και η μη ισόρροπη σχέση της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και του αρχαίου ελληνικού κόσμου γενικότερα, κυρίως εξαιτίας της διάχυτης παρεξήγησης σχετικά με την υπεροχή της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Συχνά γίνεται λόγος για την αναθεώρηση και την ανανέωση της σχολικής αρχαιομάθειας ως προς την ύλη αλλά και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται και απαραίτητη φαίνεται αν όχι η ποσοτική τουλάχιστον η ποιοτική αναβάθμισή της, με τη σύνδεση των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων με την αρχαία ελληνική τέχνη και επιστήμη, ώστε να αναδειχτούν εκείνα τα χαρακτηριστικά της σχολικής αρχαιομάθειας που την καθιστούν ωφέλιμη και ελκυστική.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

 • 1
 • 2

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εγγραφή στις Ενημερώσεις

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη

Blogs Καθηγητών

 

 

 

 

 

 

 

  

Ο Καιρός

Νεφελώδης

7°C

Θέρμη

Νεφελώδης

Υγρασία: 89%

Άνεμος: 6.44 km/h

 • 23 Φεβ 2018

  Νεφελώδης 12°C 7°C

 • 24 Φεβ 2018

  Rain 10°C 5°C