Επίσκεψη στην Agriherb

[dropcap type="round" color="#fff" background="#333" ]Σ[/dropcap]τις 12 Μαρτίου οι μαθήτριες και οι μαθητές της Α΄ Λυκείου επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας Agriherb, που δραστηριοποιείται στον χώρο των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών. Εκεί ξεναγήθηκαν στα θερμοκήπια της εταιρείας, όπου ενημερώθηκαν για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και βοτάνων καθώς και για τη χρήση τους στη φαρμακευτική, στην κοσμετολογία αλλά και στη μαγειρική.[clear]

Εκτύπωση Email

Η "Ομάδα Πελίτι" των Βασιλικών στο σχολείο μας

[dropcap type="round" color="#fff" background="#333" ]Τ[/dropcap]ην Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο συντονιστής της τοπικής "Ομάδας Πελίτι" των Βασιλικών ( https://www.peliti.gr ). Ο κύριος Δημήτρης Κουφάκης ενημέρωσε τις μαθήτριες και τους μαθητές της Α΄ Λυκείου για τη σημασία της βιοποικιλότητας, καθώς και για τις δράσεις της ομάδας Πελίτι πανελλαδικά, αλλά και τοπικά.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Επίσκεψη στο εργαστήριο Οργανικής Χημικής Τεχνολογίας του Α.Π.Θ.

[dropcap type="round" color="#fff" background="#333" ]Τ[/dropcap]ην Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, μαθήτριες της Α΄ Λυκείου επισκέφτηκαν τα εργαστήρια της Οργανικής Χημικής Τεχνολογίας του Α.Π.Θ., στο πλαίσιο της ερευνητικής τους εργασίας, μετά από πρόσκληση της κυρίας Λυκίδου Σμαρώς, η οποία είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού. Οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εργαστηριακή παρασκευή διαφόρων καλλυντικών κρεμών από τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του τμήματος της Χημείας.[clear]

Εκτύπωση Email

Λαχανόκηπος στο Σχολείο - Ερευνητική Εργασία Α' Λυκείου

[dropcap type="round" color="#fff" background="#333" ]Ο[/dropcap]ι μαθητές της Α΄ Λυκείου που συμμετέχουν από την αρχή του διδακτικού έτους 2013-14 στην ερευνητική εργασία με θέμα «Λαχανόκηπος στο σχολείο», ξεκίνησαν με τη μετατροπή ενός παρτεριού του σχολείου διαμορφώνοντας το σε κήπο. Στη συνέχεια άρχισαν και συνεχίζουν να καλλιεργούν εποχιακά λαχανικά. Παράλληλα συλλέγουν πληροφορίες για τα είδη αυτά, μαθαίνουν τη διαδικασία της κομποστοποίησης και φτιάχνουν συμπληρωματικές κατασκευές, για να δώσουν προσωπικό ύφος στον κήπο τους (ταμπέλα, σκιάχτρο, λογότυπο της ομάδας τους, κ.λ.π.). Με αυτόν τον τρόπο και δουλεύοντας με ομάδες (συν)εργασίας κατάφεραν να μεταφέρουν τη διαδικασία της μάθησης έξω από τις αίθουσες και να αποκτήσουν βιωματικές μαθησιακές εμπειρίες, που αφορούν μεν ενδοσχολικά μαθήματα, τα προσεγγίζουν όμως από μία εντελώς διαφορετική οπτική.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών