Προβολή Μαθητικής ταινίας – "Η Εργασία"

[dropcap type="round" color="#fff" background="#333" ]Π[/dropcap]ροβλήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, στη Βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη, η ταινία με τίτλο: "Η Εργασία". Πρόκειται για μια παραγωγή του Β1 τμήματος του Γυμνασίου στο πλαίσιο του μαθήματος της Συνθετικής Εργασίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Αρχαιογνωσία στη Β΄ Γυμνασίου

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β' ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

[dropcap type="round" color="#fff" background="#333" ]Α[/dropcap]πό πολλούς έχουν επισημανθεί τα κενά της αρχαιομάθειας στη Μέση Εκπαίδευση, καθώς και η μη ισόρροπη σχέση της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και του αρχαίου ελληνικού κόσμου γενικότερα, κυρίως εξαιτίας της διάχυτης παρεξήγησης σχετικά με την υπεροχή της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Συχνά γίνεται λόγος για την αναθεώρηση και την ανανέωση της σχολικής αρχαιομάθειας ως προς την ύλη αλλά και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται και απαραίτητη φαίνεται αν όχι η ποσοτική τουλάχιστον η ποιοτική αναβάθμισή της, με τη σύνδεση των αρχαίων ελληνικών γραμμάτων με την αρχαία ελληνική τέχνη και επιστήμη, ώστε να αναδειχτούν εκείνα τα χαρακτηριστικά της σχολικής αρχαιομάθειας που την καθιστούν ωφέλιμη και ελκυστική.

Διαβάστε Περισσότερα

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών