Υποτροφίες 2018
2 Μαΐου 2018

Γυμνάσιο - Λύκειο


Η εικοσαετία του σχολείου: 1995-2015

Τ
ο σχολείο μας συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια λειτουργίας.

Μετά από τριάντα χρόνια στον φροντιστηριακό εκπαιδευτικό χώρο (1964–1994), χρόνια σκληρής εργασίας, αλλά και απόλυτης ικανοποίησης από την επαφή και τη συνεργασία με το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας, τα παιδιά, τους μαθητές, θεώρησα ότι ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσω το νεανικό μου όνειρο, την ίδρυση ενός σχολείου.

Ενός σχολείου, όπως το φανταζόμουν στο μικρό τότε χωριό, την Πτολεμαϊδα, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια. Εκεί, όπου έλαβα την πρώτη μόρφωση από δάσκαλους και καθηγητές, που με τα λίγα μέσα που διέθεταν, αλλά με περίσσευμα ψυχής πρόσφεραν σε μας τα φτωχά χωριατόπαιδα ό,τι πολυτιμότερο μπορούσαν. Τη μόρφωση, την καλύτερη επένδυση για τον άνθρωπο διαχρονικά.
Τους χρωστώ απέραντη ευγνωμοσύνη.

Το 1995 το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα. 1995–1996: πρώτο έτος λειτουργίας των εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη.
Μετά από 20 χρόνια λειτουργίας αισθάνομαι ευτυχής, γιατί αξιώθηκα να δω ένα όνειρο να παίρνει μορφή, με τη βοήθεια και αφοσίωση των φυσικών παιδιών μου και όλων των παιδιών–συνεργατών μου, άξιων στον αγώνα που έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια. Τους ευχαριστώ όλους πολύ.

Το σχολείο είναι έργο όλων αυτών που δούλεψαν με αυταπάρνηση, με αφοσίωση, με αγάπη και βοήθησαν τα παιδιά που φοίτησαν σ’ αυτό, πέρα από τη σωστή μόρφωση και παιδεία που τους έδωσαν, να θυμούνται τα έξι αυτά χρόνια σαν μια ευτυχισμένη περίοδο, δίπλα σε ανθρώπους που τους αγάπησαν, που τους στήριξαν, που τους βοήθησαν να ανακαλύψουν τον εαυτό τους.

Οι συχνές επισκέψεις των αποφοίτων μας μου δίνουν την ικανοποίηση ότι αποτελούμε ένα πολύτιμο κομμάτι της ζωής τους. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους.
Με την πείρα των μεγαλυτέρων, την επάρκεια και τον ενθουσιασμό των νεωτέρων, τη ζωντάνια και την προσπάθεια των εφήβων, ας δουλέψουμε όλοι για την αλλαγή που έχει ανάγκη και την αξίζει η πατρίδα μας.

Παναγιώτης Βασιλειάδης

Ιδρυτής των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη

Μοιραστείτε το

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εγγραφή στις Ενημερώσεις

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη

Blogs Καθηγητών

 

 

 

 

 

 

 

  

Ο Καιρός

Νεφελώδης

7°C

Θέρμη

Νεφελώδης

Υγρασία: 89%

Άνεμος: 6.44 km/h

  • 23 Φεβ 2018

    Νεφελώδης 12°C 7°C

  • 24 Φεβ 2018

    Rain 10°C 5°C