Υποτροφίες 2018
2 Μαΐου 2018

Γυμνάσιο - Λύκειο


Αποτίμηση Σχολικής Χρονιάς 2012-2013

Η
κρίση φέρνει κλείσιμο, εσωστρέφεια, παραίτηση και περιχαράκωση. Η κρίση φέρνει έκπτωση στην ποιότητα και στην αισθητική, υποβάθμιση των απαιτήσεων. Προσπαθήσαμε και νομίζω κατορθώσαμε να αντιστρέψουμε, να υπερβούμε δημιουργικά και αισιόδοξα αυτό το πλαίσιο. Κάναμε πολύ καλά αυτό που ξέρουμε να κάνουμε, αυτό που κάναμε τόσα χρόνια με μεγάλη επιτυχία και χωρίς φλύαρες τυμπανοκρουσίες. Αλλά όχι μόνο.

Τη φετινή χρονιά οργανώθηκαν και παρουσιάστηκαν μια σειρά από εκδηλώσεις και δραστηριότητες που πιθανόν να μην έχουν ανάλογο σε κανένα άλλο αντίστοιχο ίδρυμα.

Και το σημαντικότερο είναι η ποιότητα και το ειδικό βάρος αυτών των δραστηριοτήτων. Δε φέραμε 

τον Σάκη Ρουβά και την Πάολα (νάναι καλά οι άνθρωποι, αλλά πρέπει και εμείς να εξακολουθήσουμε να είμαστε), ούτε πήγαμε να πούμε τα κάλαντα στους τοπικούς άρχοντες (κι αυτοί νάναι καλά να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά πρέπει και εμείς να συνεχίσουμε να κάνουμε τη δική μας). Διαλέξαμε και προετοιμάσαμε προσεκτικά και νομίζω το αποτέλεσμα μας δικαιώνει όλους. Όχι μόνο δε σχετικοποιήσαμε κάποια πράγματα, αλλά γίναμε πιο απαιτητικοί, κυρίως από μας τους ίδιους. Όχι μόνο στις σχολικές αίθουσες, αλλά και έξω από αυτές, οργανώνοντας όλα αυτά που αποτυπώνονται στις σελίδες που ακολουθούν.

Και είχαμε σύμμαχο την ίδια τη ζωή και την αισιοδοξία που κουβαλάει η ηλικία των μαθητών μας. Και η ανάδραση που πήραμε θα μας κάνει ακόμα καλύτερους για την επόμενη χρονιά.

Ο δίκαιος θυμός της κοινωνίας πρέπει να βρεθεί τρόπος να εκφραστεί επιθετικά, απαιτητικά, αυστηρά αλλά ταυτόχρονα συλλογικά, γόνιμα και δημιουργικά. Και όπου υπάρχουν παιδιά η ευθύνη είναι μεγαλύτερη και η ανάγκη μέγιστη. Δεν κλειστήκαμε στους εαυτούς μας, δεν κλειστήκαμε στις αίθουσές μας.
Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με μεγαλύτερο πείσμα και αφοσίωση.

Βασιλειάδης Κωνσταντίνος
Διευθυντής Λυκείου
Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη

 

Σημείωση: Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε με αφορμή την έκδοση του οδηγού σπουδών των Εκπαιδευτηρίων για το σχολικό έτος 2012 - 2013

 
Μοιραστείτε το

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εγγραφή στις Ενημερώσεις

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη

Blogs Καθηγητών

 

 

 

 

 

 

 

  

Ο Καιρός

Νεφελώδης

16°C

Θέρμη

Νεφελώδης

Υγρασία: 54%

Άνεμος: 22.53 km/h

  • 19 Μαρ 2018

    Rain 16°C 10°C

  • 20 Μαρ 2018

    Περιοδική Βροχόπτωση 17°C 8°C