Υποτροφίες 2018
2 Μαΐου 2018

Γυμνάσιο - Λύκειο


Εισαγωγικό Κείμενο / Οδηγός Σπουδών 2012 - 2013

Δ
υσκολεύομαι να εστιάσω την προσοχή μου σε εκπαιδευτικά θέματα, αδιαφορώντας για την οικονομική και ηθική κατάπτωση που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας.
Το πλοίο μας που λέγεται Ελλάδα παλεύει να διασωθεί από την τρικυμία που προκαλούν ντόπιοι και ξένοι καρχαρίες.
Εμείς κουραστήκαμε, απογοητευτήκαμε, παραδίνουμε το ταλαίπωρο καράβι με την ευχή, την ελπίδα αλλά και την πίστη ότι η νέα γενιά, τα παιδιά μας, οι μαθητές μας θα το οδηγήσουν σε ασφαλές λιμάνι.

Τα εκπαιδευτήριά μας απευθύνονται στους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν στόχους, θέληση και διάθεση για δημιουργική εργασία.

Προσφέρουν τη σωστή και πολύπλευρη γνώση, τη μέθοδο εργασίας και καλλιεργούν το κριτικό πνεύμα.

 Θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση την αγάπη και την εμπιστοσύνη ανάμεσα σε δάσκαλο και μαθητή.

Στοχεύουν στη διάπλαση ελεύθερων ανθρώπων, εφοδιασμένων με ουσιαστικά προσόντα, που δέχονται ή απορρίπτουν την άποψη του άλλου με επιχειρήματα, που στηρίζουν τις θέσεις τους σε ηθικές και στέρεες βάσεις και αγωνίζονται γι αυτές, που σέβονται το διαφορετικό που έχει ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Η πολυετής μας πείρα σε θέματα οργάνωσης και παιδείας, η συνέπειά μας στην επαγγελματική μας διαδρομή και η μέχρι τώρα πορεία μας στον εκπαιδευτικό χώρο αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία οικοδομούμε το εκπαιδευτικό μας έργο.
Με την ενοχή μιας γενιάς που δεν αποτελεί πρότυπο για τους νεώτερους, με την ευθύνη μιας γενιάς που οφείλει ν’ αλλάξει τα πράγματα, έχουμε υποχρέωση να σταθούμε άξιοι του τίτλου «δάσκαλος», που φέρουμε και να δώσουμε στα νέα παιδιά τα εφόδια, την αισιοδοξία και τη δύναμη ν’ αγωνιστούν, να νικήσουν και να φέρουν την αλλαγή.

 

Βασιλειάδης Παναγιώτης
Ιδρυτής των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη

 

Σημείωση: Το παραπάνω κείμενο γράφτηκε με αφορμή την έκδοση του οδηγού σπουδών των Εκπαιδευτηρίων για το σχολικό έτος 2012 - 2013

Μοιραστείτε το

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εγγραφή στις Ενημερώσεις

Εγγραφείτε στο ενημερωτικό δελτίο των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη

Blogs Καθηγητών

 

 

 

 

 

 

 

  

Ο Καιρός

Νεφελώδης

16°C

Θέρμη

Νεφελώδης

Υγρασία: 54%

Άνεμος: 22.53 km/h

  • 19 Μαρ 2018

    Rain 16°C 10°C

  • 20 Μαρ 2018

    Περιοδική Βροχόπτωση 17°C 8°C