Εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

[dropcap type="round" color="#fff" background="#333" ]Σ[/dropcap]το πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη συνδιοργάνωσαν με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μια ανοιχτή για το κοινό της Θεσσαλονίκης εκδήλωση με τίτλο "Ημέρα 70.857η: Και ποια είναι αυτή η επέτειος που με καλείς;".

Τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015, στον κινηματογράφο Μακεδονικόν προβλήθηκε, με την παρουσία του σκηνοθέτη, η ταινία "Αγαπητέ πρόγονε…" της σειράς ντοκιμαντέρ Συναντήσεις με αξιοσημείωτους ανθρώπους του Μενέλαου Καραμαγγιώλη. Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με τον σκηνοθέτη.

Στο πλαίσιο της ίδιας εκδήλωσης οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ και Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη συμμετέχουν με δύο ομαδικά έργα στην έκθεση του ΚΜΣΤ "Το σώμα και άλλες μικρές ιστορίες. Η performance στις συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης". Πρόκειται για μια εγκατάσταση με τίτλο "Εγκιβωτίζοντας την εθνική μου ταυτότητα" και ένα βίντεο stop motion με τίτλο "Ταυτότητα-Οντότητα-Κοινότητα". Η έκθεση φιλοξενείται στους χώρους του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (www.cact.gr), στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι, από τις 21 Μαρτίου μέχρι τις 6 Ιουνίου.[clear]

Εκτύπωση