4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Την Τετάρτη 11/10/2017 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΣΕΦΑΑ, πρώην ΤΕΦΑΑ) στη Θέρμη η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για τα παιδιά της Α΄ και Β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες,  κάτω από την καθοδήγηση εξειδικευμένων εκπαιδευτών και των γυμναστών μας, μυήθηκαν και εξασκήθηκαν στη σκοποβολή, την τοξοβολία, την αναρρίχηση σε τοίχο, τον στίβο (πάρκο) περιπέτειας, τη δοκιμασία πολλαπλών δεξιοτήτων και τη δοκιμασία της "κάμπιας".


Στη συνέχεια έπαιξαν ποδόσφαιρο και διαγωνίστηκαν σε 4 αθλήματα Στίβου (Κλασικού αθλητισμού), δηλαδή στα 100 και 400 μέτρα τρέξιμο, το άλμα σε μήκος και τη σκυταλοδρομία 4Χ100 μέτρα.

Στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης, την Παρασκευή 13/10/17 οι μαθητές-τριες  της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ Λυκείου εξασκήθηκαν σε 4 αθλήματα Στίβου, δηλαδή στα 100 και 400 μέτρα τρέξιμο, στο άλμα εις μήκος και στη σκυταλοδρομία 4Χ100 μέτρα). Στη συνέχεια έπαιξαν ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ.

            Η εκπαιδευτική αυτή διαδικασία ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους και ευχαριστούμε τον Κοσμήτορα της ΣΕΦΑΑ,  κ. Μαυρομάτη, για τη σημαντική βοήθειά του στην υλοποίηση αυτής της δραστηριότητας.

 

Εκτύπωση