Γενικά

Προτεραιότητα του σχολείου μας είναι η ομαλή ένταξη των παιδιών στη λογική και λειτουργία της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης.

Εκπαιδευτικό περιβάλλον

Σε ένα φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον φέρνουμε τους μαθητές σε επαφή και γνωριμία με τα νέα γνωστικά αντικείμενα αξιοποιώντας την ερευνητική και δημιουργική δυνατότητα αυτής της ηλικίας. Με τη χρήση των νέων μεθόδων διδασκαλίας και των σύγχρονων τεχνολογιών σε εποπτικά μέσα (διαδραστικοί πίνακες, εργαστήρια υπολογιστών-φυσικοχημείας-τεχνολογίας-εικαστικών) ενθαρρύνουμε τη βιωματική μάθηση και εμπέδωση όλων των εισαγωγικών γνώσεων, σε όλα τα επιστημονικά πεδία.

Ξένες Γλώσσες

Ταυτόχρονα, ιδιαίτερο βάρος στο πρόγραμμα σπουδών του Γυμνασίου έχει η διδασκαλία και απόκτηση τίτλων πιστοποίησης ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά)

Σχολική ζωή-Κοινωνικοποίηση-Πολιτισμός

Ισότιμη φροντίδα αποδίδουμε στην ομαλή κοινωνικοποίηση των παιδιών (συνεργατικότητα, αλληλεγγύη, σεβασμός, συνυπευθυνότητα) και στην ανάπτυξη των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, μέσα από κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες που αφορμώνται από το μάθημα αλλά και επεκτείνονται στον κοινωνικό χώρο και το χώρο της τέχνης και του πολιτισμού . Επισκέψεις – εκδρομές σε επιστημονικούς και καλλιτεχνικούς χώρους, ερευνητικές εργασίες, επαφή με ανθρώπους της επιστήμης των γραμμάτων και των τεχνών στον  χώρο του σχολείου, διοργάνωση εκδηλώσεων σε συνεργασία με φορείς και οργανώσεις της πόλης μας, θεατρικές,  μουσικές  και αθλητικές εκδηλώσεις διαμορφώνουν ένα περιβάλλον  με πλούσια ερεθίσματα για τους μαθητές μας και εξασφαλίζουν την πολύπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των αυριανών πολιτών.

Προγράμματα

Το σχολείο μας συμμετέχει σε διεθνή προγράμματα ανταλλαγής μαθητών-καθηγητών και  σε εθνικούς και διεθνείς θεματικούς διαγωνισμούς. Επίσης έχουμε αδελφοποιηθεί με δύο σχολεία του εξωτερικού, με τα οποία διατηρούμε συχνή επικοινωνία και συνεργασία.

Όμιλοι δραστηριοτήτων (Clubs)

Στο σχολείο μας λειτουργούν,  κάθε χρόνο και με βάση τις προτιμήσεις των μαθητών, όμιλοι δραστηριοτήτων που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα ενδιαφερόντων και αποτελούν χώρο ελεύθερης έκφρασης και δημιουργίας. Αξιοποιούμε τους χώρους και τις υποδομές του σχολείου, σε ώρες εκτός ωρολογίου προγράμματος και χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Οδηγός Σταδιοδρομίας

Blogs Καθηγητών