• Νέα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 5

  Job Shadowing - Stockholm, Sweden

 • SEED - Comenius project

  SEED - Comenius project / Palermo Meeting

 • Νέα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 4

  CEEA - Meeting in Greece

 • Νέα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 1

  We Play, We Learn, We Teach - Deva Meeting

 • Νέα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 3

  CEEA - Meeting in Greece

 • Νέα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 2

  We Play, We Learn, We teach - Deva Meeting

 • DDL - Comenius project

  DDL - Comenius project / Theatrical performance in Noci, Italy

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στην Τσεχία

Το σχολείο μας συμμετείχε για άλλη μια φορά στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής νέων Erasmus+ Youth Exchange, που πραγματοποιήθηκε στο Nachod της Τσεχίας, από τις 27 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2019. Υπεύθυνη της διοργάνωσης ήταν η  SVC Decko Nachod. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ομάδες νέων από Τσεχία, Σλοβακία, Λιθουανία, Ισπανία και Ελλάδα. Τη χώρα μας εκπροσώπησε το σχολείο μας με 6 μαθητές/-τριες της Γ΄ Γυμνασίου, μία συνοδό εκπαιδευτικό  και μία έμπειρη αρχηγό-youth worker  της οργάνωσης ActArt.

Το θέμα του συγκεκριμένου προγράμματος είχε τίτλο «Be a change» («Να είσαι,  να αποτελέσεις, μια αλλαγή»), το οποίο είναι εμπνευσμένο αρχικά από τα λόγια του Mahatma Gandhi  «Να είσαι η αλλαγή που επιθυμείς να δεις στον πλανήτη» και κατά δεύτερον από ένα σλόγκαν της Ώρας της Γης «Έχουμε αλλάξει το κλίμα, ας αλλάξουμε τώρα κι εμάς τους ίδιους». Ο παραπάνω τίτλος πηγάζει από την άποψη ότι, για να αλλάξουμε την κατάσταση στον πλανήτη μας, είναι απαραίτητο να ξεκινήσουμε αλλάζοντας τον εαυτό μας και τις οικολογικές καθημερινές μας συνήθειες.

Στη διάρκεια του προγράμματος στην Τσεχία, οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν από κοινού ένα πρόγραμμα εργασίας αφιερωμένο στον οικολογικό τρόπο ζωής και εστιασμένο στη μείωση των απορριμάτων («Reduce»), στην επαναχρησιμοποίηση συσκευών, ρούχων, αντικειμένων («Reuse») και στη σωστή ανακύκλωση («Recycle»). Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε από τους συμμετέχοντες με έναν συνδυασμό εργαστηρίων, ασκήσεων, συζητήσεων, εναλλαγής ρόλων, προσομοιώσεων και υπαίθριων δραστηριοτήτων, που είχαν σχεδιαστεί και προετοιμαστεί από τους ίδιους πριν από την ανταλλαγή.

Η συνάντηση στην Τσεχία αποτέλεσε το πρώτο μέρος του προγράμματος και κατά πάσα πιθανότητα το δεύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2019 στην Ελλάδα, όπου και θα εκπροσωπηθεί πάλι το σχολείο μας.[clear]

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών