Διεθνής Διαγωνισμός "Marco e Alberto Ippolito"

Διεθνής Διαγωνισμός "Marco e Alberto Ippolito"

[dropcap type="round" color="#fff" background="#333" ]Α[/dropcap]νακοινώθηκαν το θέμα και η ημερομηνία διεξαγωγής του διεθνούς διαγωνισμού "Marco e Alberto Ippolito" για το 2014, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Reggio της νοτίου Ιταλίας υπό την αιγίδα του εθνικού συλλόγου καθηγητών της Ιταλίας.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για δωδέκατη συνεχόμενη χρονιά, με διαφορετικό κάθε φορά θέμα. Μαθητές από σχολεία της Ευρώπης αλλά και από άλλα μέρη του κόσμου καταθέτουν τα σχετικά με το εκάστοτε θέμα έργα τους στους τομείς του δοκιμίου, της ποίησης, της κοινωνιολογικής έρευνας και της φωτογραφίας. Συγχρόνως στο πλαίσιο αυτών των δραστηριοτήτων έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνεργαστούν μεταξύ τους. Το σχολείο μας έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε δύο διαγωνισμούς κατακτώντας σημαντικές διακρίσεις.
Το κεντρικό θέμα του προσεχούς διαγωνισμού είναι : "Ποια Ευρώπη;".

 Οι εκδηλώσεις για το διαγωνισμό θα πραγματοποιηθούν από 6.5.2014 έως και 11.5.2014. Στο πλαίσιο δε του εορτασμού της Μέρας της Ευρώπης ( 9 Μαΐου ) θα διεξαχθεί κεντρική εκδήλωση στη Μεσσίνα της Σικελίας.
Υπάρχει η δυνατότητα κάποιος μαθητής να στείλει έργο του χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να μεταβεί στην Ιταλία, εφόσον η παρουσία στις εκδηλώσεις δεν αποτελεί όρο συμμετοχής στο διαγωνισμό. Σε αυτήν την περίπτωση τη θέση του μπορεί να καλύψει άλλος μαθητής, έστω κι αν δεν είχε στείλει κάποια συμμετοχή. Σε κάθε περίπτωση όμως απόλυτη προτεραιότητα έχουν αυτοί που θα στείλουν έργο. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για αποστολή έργου μαθητές, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την 31.10.2013, είτε στον Δημητρακά Νίκο είτε στον Μούτσιο Γρηγόρη. Επίσης οι μαθητές που ενδιαφέρονται να μεταβούν στις εκδηλώσεις ως αναπληρωματικοί αντιπρόσωποι να το δηλώσουν και αυτοί μέχρι την ίδια ημερομηνία, ώστε να τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
[clear]

Σχετικά Άρθρα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Οδηγός Σταδιοδρομίας

Blogs Καθηγητών