Ευχαριστήρια ανακοίνωση

Ευχαριστήρια ανακοίνωση


Σε αυτήν την πρωτόγνωρη για όλους κατάσταση, οφείλουμε ως διεύθυνση των «Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη» ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης επιτυχίας και της αποτελεσματικότητας που έχει η συνεχής προσπάθειά μας να συνεχιστεί διαδικτυακά η λειτουργία του σχολείου.

Για πάνω από 10 χρόνια χρησιμοποιούμε, χωρίς τυμπανοκρουσίες, μέσα στην τάξη σύγχρονες τεχνολογίες (διαδραστικούς πίνακες με υπολογιστές κλπ) και ηλεκτρονικές εκπαιδευτικές πλατφόρμες. Το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, επιμορφωμένο στις νέες τεχνολογίες ( ΤΠΕ Α και Β επιπέδου), έχει από τότε εισαγάγει με παιδαγωγικά ορθό τρόπο τα νέα ψηφιακά δεδομένα στη μαθητική αίθουσα.

Πριν ακόμα ενταθούν οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο κλεισίματος των σχολείων είχαμε φροντίσει να επικαιροποιήσουμε τα στοιχεία ηλεκτρονικής επικοινωνίας με τους γονείς των μαθητών μας και να επαληθεύσουμε ότι όλοι οι μαθητές μας συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν πάρει από το σχολείο. Εξάλλου βασιζόμαστε και στην προϋπάρχουσα γνωστική τους υποδομή: Όλοι οι μαθητές μας είναι εξοικειωμένοι με την πλατφόρμα iLearn (εξ αποστάσεως ασύγχρονη εκπαίδευση), ενώ οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου έχουν διδαχθεί στο μάθημα της πληροφορικής την εφαρμογή Microsoft Teams (σύγχρονη και ασύγχρονη επικοινωνία και εκπαίδευση), την οποία οι μεγαλύτεροι μαθητές που συμμετέχουν στα προγράμματα Erasmus και σε διαγωνισμούς την χρησιμοποιούσαν ήδη.

Πριν ακόμα επιβληθούν τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, είχαμε ενημερώσει με emails τους γονείς των μαθητών μας σχετικά με την ετοιμότητά μας για την περίπτωση που θα χρειαζόταν να κλείσουν τα σχολεία.

Η αντίδρασή μας ήταν άμεση, σε διάστημα τριών ημερών από την επιβολή των μέτρων κάναμε συνεδρίαση συλλόγου καθηγητών, στείλαμε το πρόγραμμα της εναλλακτικής – ηλεκτρονικής λειτουργίας του σχολείου στους μαθητές μας και στους γονείς τους και αρχίσαμε την οργανωμένη λειτουργία των μαθημάτων. Οι ποικίλες δυνατότητες που μας δίνουν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες ενισχύουν την έτσι κι αλλιώς εξαιρετική παιδαγωγική σχέση των εκπαιδευτικών με τους μαθητές μας. Τονίζουμε ότι κάνουμε μαθήματα με χρήση κατά κύριο λόγο τηλεδιάσκεψης «σε πραγματικό χρόνο» και δεν εκφυλίζουμε τη διαδικασία σε μια απλή ανάρτηση υλικού, για παράδειγμα κάποιου διεκπεραιωτικού αρχείου με ασκήσεις.

Θέλουμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία τους γονείς των μαθητών μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία και τη συμμετοχή τους μαθητές μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το διοικητικό και τεχνικό προσωπικό, που στηρίζει τη λειτουργία του σχολείου σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Και τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους καθηγητές του σχολείου, που ανταποκρίθηκαν με ευσυνειδησία, γρήγορα αντανακλαστικά και γνήσιο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον στις καινούριες συνθήκες που δημιουργήθηκαν. Πολύ περισσότερο που μια μεγάλη μερίδα αυτών βρέθηκαν ξαφνικά με πολύ μεγαλύτερο φόρτο εργασίας από αυτόν που υπήρχε στη συνηθισμένη λειτουργία του σχολείου.

Με την ευχή για γρήγορη επαναφορά στην προηγούμενη κατάσταση, δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε να προσπαθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους μαθητές του σχολείου μας.


Από τη διεύθυνση των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών