Επιστολή του μαθητικού συμβουλίου του Γυμνασίου προς την Υπουργό Παιδείας

Αξιότιμη κ. Υπουργέ,

Αφορμή αυτής της επιστολής αποτελεί η ισχύουσα νομοθεσία, η οποία δεν προβλέπει τη δωρεάν χορήγηση βιβλίων (και) για τους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων. Ως μαθητική κοινότητα και ενεργοί πολίτες αυτής της χώρας, νιώθουμε την υποχρέωση να εκφράσουμε τα αιτήματά μας. Είμαστε βέβαιοι πως θα επιδείξετε τη δέουσα προσοχή και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων γι’ αυτό.

Στόχος μας δεν είναι να αναδειχθεί τόσο η οικονομική παράμετρος του ζητήματος – αλλά να επικεντρωθούμε στις ηθικές και κοινωνικές συνέπειες, της υπάρχουσας κατάστασης.

Αρχικά, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ένα κράτος πρόνοιας όπως το ελληνικό, θα έπρεπε να μεριμνεί για όλους τους πολίτες του, προσφέροντας δωρεάν τα βιβλία στους μαθητές, ανεξάρτητα από το οικονομικό τους υπόβαθρο. Ακόμα, ο διαχωρισμός εκ μέρους της πολιτείας, των μαθητών της ιδιωτικής και της δημόσιας εκπαίδευσης, παρέχοντάς τους διαφορετικά προνόμια, ενέχει κινδύνους κοινωνικής ανισότητας. Τέλος, αυτή η διαφοροποίηση είναι προφανώς άδικη, καθώς οι οικογένειες, τα παιδιά των οποίων φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, υποχρεώνονται, ουσιαστικά, να διπλο-πληρώσουν τα βιβλία τους, μία φορά από τους επιβαλλόμενους φόρους και μία στα βιβλιοπωλεία.

Ευχαριστούμε, ξανά, για τον πολύτιμο χρόνο σας και αναμένουμε την άμεση τροποποίηση του νόμου, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να λάβει τέλος το παραπάνω χρόνιο πρόβλημα.

Με εκτίμηση

Το μαθητικό συμβούλιο του γυμνασίου

των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών