Οι ομάδες Σκάκι (Γυμνασίου και Λυκείου) των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη, ως Πρωταθλήτριες Ελλάδας 2022, εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Ομαδικό Διαδικτυακό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι, το οποίο διοργανώθηκε από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκάκι (FIDE), το Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Μαΐου 2023.
Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη, με την 5η συνεχόμενη κατάκτηση της πρώτης θέσης στα Πανελλήνια Σχολικά Πρωταθλήματα Σκάκι, κατάφερε αυτό που κανένα άλλο σχολείο στο παρελθόν δεν έχει να επιδείξει.
Στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης του για το 2023, το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διοργανώνει για 25η χρονιά ομαδική έκθεση μαθητικής φωτογραφίας.
Με τη φετινή έκθεση εγκαινιάζεται και μία πρωτοβουλία συνδιοργάνωσης με τον εκπαιδευτικό οργανισμό της πόλης «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ».
Με 750 συμμετοχές, μέσα σε δύο Σαββατοκύριακα του Μαΐου του 2022, ολοκληρώθηκαν οι μαθητικοί σκακιστικοί αγώνες, όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, στα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
ΟΙ διοργανώσεις αυτές που χαρακτηρίζονται για την αρτιότητα και ποιότητά τους
Το Σάββατο και την Κυριακή 30 και 31 Μαΐου 2020, το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε με δύο ομάδες στο Διαδικτυακό Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ελλάδας και Κύπρου.
Είναι η πρώτη φορά που δύο ομάδες από το ίδιο σχολείο ανεβαίνουν στο βάθρο, κατακτώντας την 1η και 2η θέση, η πρώτη μάλιστα αήττητη με 23 νίκες και 1 ισοπαλία σε 24 αγώνες, η δε δεύτερη με 22 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.
Συγχαρητήρια στους σκακιστές – μαθητές/τριες του σχολείου μας, που κατέκτησαν όλες τις πρώτες θέσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στους τελικούς αγώνες του 19ου Ατομικού Σχολικού Πρωταθλήματος Σκάκι των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής: