Επιστολή των μαθητικών συμβουλίων των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη στον Υπουργό Παιδείας

Κύριε υπουργέ,
Θα θέλαμε να αφιερώσετε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο σας για να ασχοληθείτε και με τα δικά μας ιδιαίτερα αιτήματα, όπως αυτά εκφράζονται στη συγκεκριμένη επιστολή και σας ευχαριστούμε προκαταβολικά γι’ αυτό.
Με αφορμή τη θέση ότι οι πολίτες - και πόσο μάλλον οι νέοι - οφείλουν να διεκδικούν μια πιο ενεργή συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων, θεωρήσαμε σημαντικό να σας στείλουμε μια επιστολή που περιλαμβάνει τα δύο πάγια αιτήματά μας, που είναι η παροχή δωρεάν σχολικών βιβλίων και η χορήγηση μειωμένου κομίστρου (και) στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων. Και τα δύο αιτήματα έχουν ποικίλες παραμέτρους.

Εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

[dropcap type="round" color="#fff" background="#333" ]Σ[/dropcap]το πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη συνδιοργάνωσαν με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μια ανοιχτή για το κοινό της Θεσσαλονίκης εκδήλωση με τίτλο "Ημέρα 70.857η: Και ποια είναι αυτή η επέτειος που με καλείς;".

Τεχνικόπολις

[dropcap type="round" color="#fff" background="#333" ]Τ[/dropcap]ην Πέμπτη 15 Μαΐου η β΄ Γυμνασίου παρουσίασε στο αμφιθέατρο των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη τις ομαδικές εργασίες της με τίτλο ΤΕΧΝΙΚΟΠΟΛΙΣ, Η Τεχνολογία στην Αρχαία Ελλάδα. Παρουσιάστηκαν πτυχές της τεχνολογικής ανάπτυξης των αρχαίων Ελλήνων στην καθημερινή τους ζωή, τον πόλεμο, την τέχνη, με ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση της τεχνολογίας και επιστήμης, που χαρακτηρίζει τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό. Οι μαθητές Αντώνης Καπετάνος, Δημήτρης Μπάγκος, Αθανασία Λάζου και Χρύσα Στεργιαννούδη 

Ενημέρωση για τον Σχολικό Εκφοβισμό

[dropcap type="round" color="#fff" background="#333" ]Ο[/dropcap]ι μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου στα πλαίσια της ερευνητικής τους εργασίας για το σχολικό εκφοβισμό διοργάνωσαν συζήτηση με την εκπρόσωπο του «Χαμόγελου του παιδιού» κ. Γαβριήλογλου, στην οποία συμμετείχαν και οι μαθητές της γ' γυμνασίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013 στις 10 π.μ. στο Αμφιθέατρο των Εκπαιδευτηρίων.
Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το σχολικό εκφοβισμό, τα αίτια, τις μορφές και τους τρόπους αντιμετώπισής του.
[clear]

"Η Ζωή, ο Πόλεμος και ο Έρωτας" - Παρουσίαση των Μαθητών της Β' Γυμνασίου

[dropcap type="round" color="#fff" background="#333" ]Τ[/dropcap]ην Παρασκευή 11 Μαΐου 2012 οι μαθητές της β΄τάξης του Γυμνασίου παρουσίασαν στο αμφιθέατρο των Εκπαιδευτηρίων την εργασία τους στο μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, Ομήρου Ιλιάδα.
Στην ημερίδα, με τίτλο ''Β ΤΡΟΙΑ, η ζωή, ο πόλεμος και ο έρωτας'', παρουσιάστηκαν οι εργασίες των μαθητών σε θέματα σχετικά 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Οδηγός Σταδιοδρομίας

Blogs Καθηγητών