Θεατρική παράσταση - «Γουτού Γουπατού»

Κατά το σχολικό έτος 2020-2021 το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη συμμετείχε στην εκπαιδευτική δράση της Εταιρείας Παπαδιαμαντικών Σπουδών «Ο Παπαδιαμάντης στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» με το διήγημα «Γουτού Γουπατού». Το ταξίδι αυτό ολοκληρώθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο. Την Τρίτη, 14/12/21 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της παράστασης του διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Γουτού Γουπατού» στο αμφιθέατρο των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη, από την ομάδα του Εν Δυνάμει, έναν θίασο αποτελούμενο από 2 ηθοποιούς με αναπηρία και 4 χωρίς.

Εκδήλωση για την Επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 2021

Στη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου οι μαθητές/-τριες του λυκείου είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να συνομιλήσουν διαδικτυακά για τα γεγονότα με τον προσκεκλημένο μας, κ. Γιάννη Νυσταζάκη έναν εκ των πρωτεργατών της εξέγερσης και κεντρικό στέλεχος της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του 1973.

62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Πιστοί στο ραντεβού μας με το θεσμό του Φεστιβάλ  και  συμβαδίζοντας με τις ανάγκες που δημιουργούν οι νέες υγειονομικές συνθήκες, ανταποκριθήκαμε στο διαδικτυακό κάλεσμα της Νεανικής του Οθόνης.

Nextus / Learning by docs- Mαθαίνοντας με τα ντοκιμαντέρ

Την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, στη βιβλιοθήκη των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη, η κ. Ειρήνη Δελιδάκη, υποψήφιος διδάκτωρ πολιτισμικής τεχνολογίας & μουσειοπαιδαγωγός της ομάδας εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, παρουσίασε σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων το εργαστήριο κινηματογραφικής παιδείας “Nextus/Learning By Docs – Μαθαίνοντας με τα ντοκιμαντέρ”.

"ΑΙΘΙΟΠΙΑ: ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΣΚΟΝΗΣ" – Έκθεση φωτογραφίας

 Το σχολείο μας φιλοξενεί την έκθεση φωτογραφίας της Αθηνάς Πέρκα, με τίτλο "ΑΙΘΙΟΠΙΑ: ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΣΚΟΝΗΣ". Πρόκειται για υλικό από δύο ταξίδια της φωτογράφου στην περιοχή του ποταμού Όμο της Αιθιοπίας.

…εξ αποστάσεως… Έκθεση φωτογραφίας των μαθητών της Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη

Η περίοδος που πέρασε σίγουρα μας άλλαξε ως ανθρώπους. Βιώσαμε όλοι μας πρωτόγνωρες καταστάσεις, αναγκαστήκαμε να θυσιάσουμε κομμάτια του εαυτού μας, βαλθήκαμε να ζήσουμε κάτω από σκληρά μεν, απαραίτητα δε μέτρα. Όλα αυτά για την αντιμετώπιση ενός ύπουλου και καταστροφικού εχθρού. Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια και κόπο για να πετύχουμε τον στόχο μας, του οποίου η ευόδωση μετά από αγώνα, συνέπεια, συνεργασία και αποφασιστικότητα θεωρούμε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Οδηγός Σταδιοδρομίας

Blogs Καθηγητών