Εσωτερικό πρωτάθλημα Αθλοπαιδιών 

Ποδόσφαιρο αγοριών, βόλεϊ κοριτσιών, μπάσκετ αγοριών, άλλοτε μεταξύ τμημάτων και άλλοτε μεταξύ τάξεων ήταν τα κομμάτια του Εσωτερικού Πρωταθλήματος Αθλοπαιδιών που γίνεται κάθε χρόνο στο τέλος της  σχολικής χρονιάς. Στόχος είναι πάντα η ενεργητική συμμετοχή όλων των παιδιών, καθώς και η μύησή τους στον αθλητισμό και τη φυσική δραστηριότητα. Τέλος να επισημάνουμε και τους αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ του Λυκείου απέναντι στην ομάδα του Γυμνασίου, η οποία όμως ενισχύθηκε και από τη συμμετοχή καθηγητών!

Επέτειος για την 25η Μαρτίου 1821

Τ’ έχεις καημένε πλάτανε και στέκεις μαραμένος/ με τις ριζούλες στο νερό και πάλι μαραμένος;/ Παιδιά μ’ σαν με ρωτήσατε, να σας το μολογήσω./ Αλή πασάς επέρασε με δεκοχτώ χιλιάδες./ Κι όλοι στον ίσκιο μ’ έκατσαν, εκάτσαν στη δροσιά μου/ κι όλοι σημάδι μ’ έβαλαν, κι όλοι με τουφεκίσαν.
Από την Ήπειρο στο Μοριά/ κι απ’ το σκοτάδι στη λευτεριά/

21o ατομικό σχολικό πρωτάθλημα σκάκι

Δύο Κυριακές, 12 και 19 Μαρτίου 2023, 1050 μαθητές από τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη, διεκδίκησαν την πρόκρισή τους για τους τελικούς μαθητικούς αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας του Πειραιά στις 28, 29 και 30 Απριλίου 2023. 
Οι αγώνες διοργανώθηκαν

Χαρτογραφώντας την παιδική ηλικία

Tην Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος», τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη τίμησαν τη μνήμη των Εβραίων μαθητών της Θεσσαλονίκης που εξοντώθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα.
Οι ιστορικοί- ερευνητές Αγγελική Γαβριήλογλου και Χρίστος Χατζηιωαννίδης, παρουσίασαν σε διαδραστικό χάρτη

Ανοιχτό Εργαστήριο Χαρακτικής

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022 και από τις 17:00 έως τις 20:00, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας ένα εργαστήριο χαρακτικής σε Styrofoam.
Οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου καθοδήγησαν τους συμμετέχοντες και τους βοήθησαν να

Επέτειος 28ης Οκτωβρίου 1940 – Συζήτηση με τον Ισίδωρο Ζουργό

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, το σχολείο μας φιλοξένησε τον γνωστό Θεσσαλονικιό λογοτέχνη Ισίδωρο Ζουργό. Οι μαθητές του Λυκείου έκαναν ένα ταξίδι στο παρελθόν της πόλης μας και ειδικότερα στην περίοδο της κατοχής, με αφορμή φωτογραφικό υλικό και αποσπάσματα από τα βιβλία "Λίγες και μια νύχτες" και "Στη σκιά της πεταλούδας" που διάβασαν στην τάξη.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Οδηγός Σταδιοδρομίας

Blogs Καθηγητών