3 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, την Τρίτη 1/12/2020 «φιλοξενήσαμε» διαδικτυακά στις ώρες της Φυσικής Αγωγής του Β1 και του Β2 Γυμνασίου ξεχωριστά, τον κο Παναγιώτη Φιλίππου.

Ο κ. Φιλίππου είναι εκπαιδευτικός στην Α΄θμια Εκπαίδευση και ταυτόχρονα ενεργό μέλος της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Ανδρών με Αμαξίδιο. Πρωτοέπαιξε στην ομάδα των Τρικάλων, από όπου και κατάγεται, και τώρα παίζει στην πρωταθλήτρια ομάδα της Ρόδου. «Η αναπηρία δεν με εμπόδισε να σπουδάσω, να εξελιχθώ, να ζήσω», εκμυστηρεύτηκε στα παιδιά. «Ο αθλητισμός ήταν και είναι το όχημα για να κάνω πράγματα, να ενεργοποιώ τον εαυτό μου, να καταλαβαίνω τη ζωή. Οι αρτιμελείς με έχουν αντιμετωπίσει κάποιες φορές με βλέμμα λύπησης και οίκτου, αλλά το ξεπερνώ γρήγορα. Η αναπηρία μπορεί να συμβεί στον καθένα… Ανά πάσα στιγμή…» Τελειώνοντας τη συζήτηση, ευχαρίστησε τα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη για το «βήμα» που του έδωσαν και τόνισε ότι οι αγώνες με την Εθνική Ομάδα είναι σημαντικοί, αφού πολλά ανάπηρα παιδιά που ήταν κλεισμένα στον μικρόκοσμό τους βρήκαν το σθένος να βγουν έξω, να αγωνισθούν και να διακριθούν.

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών