Την εβδομάδα 20-24/01/25 και στο πλαίσιο του μαθήματος των Γερμανικών, τα παιδιά της Β' Γυμνασίου συμμετείχαν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική δραστηριότητα με θέμα τη γαστρονομία των γερμανόφωνων χωρών. Σκοπός της δραστηριότητας ήταν να γνωρίσουν καλύτερα τα παραδοσιακά φαγητά της Γερμανίας και της Ελβετίας και παράλληλα να εξασκήσουν το λεξιλόγιό τους. Οι μαθητές προετοίμασαν μικρές παρουσιάσεις για τα πιο χαρακτηριστικά φαγητά των δύο χωρών, όπως τα Brötchen,
τα Brezeln, τα Bircher Müsli, το Rösti και άλλα εδέσματα που αποτελούν βασικό κομμάτι του πρωινού. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, περιέγραψαν τα υλικά, ενώ μοιράστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τη σημασία αυτών των φαγητών στις δύο χώρες.
Η δραστηριότητα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία, καθώς οι μαθητές διασκέδασαν, εξασκήθηκαν στη γλώσσα και απέκτησαν μια πιο ουσιαστική σύνδεση με την κουλτούρα των γερμανόφωνων χωρών.