Διεθνής διαγωνισμός στο Ρήγιο

Στις 11-14 Μαϊου 2016 το σχολείο μας συμμετείχε στη 14η διοργάνωση "Marco & Alberto Ippolito", στο Ρήγιο της Κάτω Ιταλίας, με θέμα τα Τοπικά και Ευρωπαϊκά Συμβούλια Νέων. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις με συνομηλίκους τους από πολλά σχολεία της Ιταλίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης και να καταλήξουν σε ένα κείμενο-πρόταση προς τους Ευρωπαϊκούς Φορείς.

Στο διαγωνιστικό κομμάτι οι μαθητές του σχολείου μας απέσπασαν πολλά βραβεία. Πιο συγκεκριμένα βραβεύτηκαν η Παρασκευή Μήτρου (Β΄ Λυκείου) για τη φωτογραφία της Handkerchiefs on sale,  ο Γιώργος Πολυζωίδης (Γ΄ Λυκείου) για τη φωτογραφία του Eventually here is, η Αντιγόνη Ιωαννίδου (Β΄ Λυκείου) για το κείμενό της Youth Turbulence και ο Γιωργής Βασιλειάδης (Β΄ Λυκείου) για το κείμενό του Solidarity: in Search for a definition.

Τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριές μας ήρθαν σε επαφή με τον τοπικό πολιτισμό επισκεπτόμενοι μουσεία στο Ρήγιο και στη γειτονική Villa San Giovanni, καθώς και την γραφική Σίλα, που φημολογείται πως είναι η ομηρική Σκύλλα.

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών