«Η πόλη μου μέσα απ’ τα μάτια σου» - 1η φάση: Βερολίνο

Από τις 9 έως τις 16 Σεπτεμβρίου 2018, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου των εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν  στην πρώτη φάση του προγράμματος "Deine Augen – meine Stadt" (Η πόλη μου μέσα απ’ τα μάτια σου) που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Μέσα από πρωτότυπα και εναλλακτικά παιχνίδια γνωριμίας, γλωσσικά παιχνίδια στις μητρικές γλώσσες των συμμετεχόντων (ελληνικά, γερμανικά, γαλλικά)  και πλήθος δραστηριοτήτων (εξερεύνηση περιοχών της πόλης, συλλογή πληροφοριών για τα μνημεία της, συνεντεύξεις κατοίκων, φωτογράφιση κ.α.) είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε ουσιαστική επαφή με τους συμμετέχοντες μαθητές των σχολείων της Γερμανίας και της Γαλλίας αλλά και με όψεις της καθημερινής ζωής στην πόλη φιλοξενίας.

Βάση του προγράμματος ήταν η συμμετοχή των μαθητών στους ομίλους "Βίντεο και φωτογραφία", "μουσική και χορός" και "γκράφιτι" με κοινό θεματικό άξονα και κύριους στόχους την ανάδειξη του πολιτισμού και της καθημερινότητας μέσα από την τέχνη, την ανταλλαγή πολιτισμικών στοιχείων και τη διεύρυνση οριζόντων.

Ακολουθούν οι δύο επόμενες φάσεις του προγράμματος, κατά τις οποίες οι αντίστοιχες δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν στις πόλεις καταγωγής των υπολοίπων μαθητών, στη Θεσσαλονίκη και στη Μασσαλία.

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών