Η Ευρώπη & οι Ελληνικοί Μύθοι - Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Τ
ην Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013, μαθητές της τρίτης γυμνασίου, στο μάθημα των Γαλλικών, είχαν την ευκαιρία, στα πλαίσια του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και ως αντιδάνειο στην έκθεση «Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου : Αρχαία Μακεδονία»

 που φιλοξενήθηκε πέρσι στο Λούβρο, να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τελλογλείου Ιδρύματος που αφορά την Έκθεση με εκθέματα του Λούβρου με τίτλο: «Ευρώπη και Ελληνικοί Μύθοι : 16ος-19ος αιώνας».

Μέσα από διάφορες δραστηριότητες, οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως μουσείο, πολιτισμός, έκθεση, επαναπροσδιόρισαν τη διαχρονικότητα των Μύθων μέσω VTS και θαύμασαν έργα κορυφαίων ζωγράφων όπως ο Ραφαήλ, ο Καράτσι, ο Ρούμπενς, ο Ρέμπραντ, ο Φραγκονάρ κ.α. Είναι βέβαιο πως κάθε επίσκεψη σε μουσείο έχει σαν αποτέλεσμα οι γνώσεις που αποκτώνται να οικοδομούνται στην ήδη κεκτημένη γνώση την οποία κατέχουν τα παιδιά και να λειτουργούν σαν ερέθισμα για περαιτέρω αναζήτηση, προβληματισμό και δημιουργία από μέρος τους.

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών