Ο Νίκολα Τέσλα στο Noesis – Επίσκεψη μαθητών Γ΄ Γυμνασίου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου, στο πλαίσιο των μαθημάτων της Φυσικής και της Χημείας, επισκέφθηκαν την περιοδική έκθεση στο Noesis: "Νίκολα Τέσλα – Ο άνθρωπος που εφηύρε το μέλλον".

Η έκθεση που διοργανώνεται σε συνεργασία με το Μουσείο "Νίκολα Τέσλα" του Βελιγραδίου πραγματεύεται την πολυσύνθετη προσωπικότητα του Τέσλα, καθώς και τις σημαντικές τόσο σε επιστημονικό όσο και σε τεχνολογικό επίπεδο εφευρέσεις του, που καθόρισαν σε σημαντικό βαθμό τον 21ο αιώνα, όπως αυτή του εναλλασσόμενου ρεύματος. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία  να δουν μοντέλα σε κλίμακα, όπως το εργαστήριό του στο Colorado Springs, το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στους καταρράκτες του Νιαγάρα, το αεροπλάνο κάθετης απογείωσης, καθώς και λειτουργικά μοντέλα των εφευρέσεων του, όπως ο επαγωγικός κινητήρας και η θεαματική επίδειξη του  πηνίου Τέσλα.

 

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών