ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ

Κατοχή, πείνα, κακουχίες, θάνατος, εξόντωση, προσφυγιά. Η φρίκη του πολέμου, ίδιο μαύρο χρώμα και ίδια δυσωδία στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στην Υεμένη. Τα σημάδια του ίδια, στους Βαλκανικούς, στον Α΄ και στον Β΄ Παγκόσμιο, στον εμφύλιο, σήμερα.

Αυτό ήταν το πλαίσιο και το περιεχόμενο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήσαμε στο Σχολείο μας, με αφορμή τις επετείους του ΟΧΙ και της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους και της χώρας από τα ναζιστικά στρατεύματα.

Οι μαθητές -τριες του Γυμνασίου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου» και συζήτησαν με τους καθηγητές τους τα μηνύματα του έργου.

Οι μαθητές -τριες του Λυκείου βρέθηκαν ανάμεσα σε 20.500 τάφους, στα Συμμαχικά νεκροταφεία της Θεσσαλονίκης και με τη βοήθεια της ιστορικού-μουσειολόγου Αθανασίας Πρωτοψάλτη αντίκρυσαν τη ματαιότητα και την αδικία του πολέμου.

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών