Στα υπόγεια καταφύγια του νοσοκομείου «Γεννηματά»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Λυκείου, που παρακολουθούν τα μαθήματα επιλογής «Ελληνικός και Ευρωπαϊκός Πολιτισμός» και «Καλλιτεχνική Παιδεία: Μουσική» κατέβηκαν στα υπόγεια καταφύγια του νοσοκομείου «Γεννηματά», που κατασκεύασαν οι Γερμανοί το 1942, για να στεγάσουν πολεμικό χειρουργείο και αίθουσες νοσηλείας.

Στην αίθουσα που χρησιμοποιούσαν ως χειρουργείο, τα παιδιά είδαν στον τοίχο πολεμικά συνθήματα γραμμένα στα γερμανικά και ζωγραφιές με πράσινη μπογιά: "Bewaffnet sind wir alle sehr" («Είμαστε όλοι πολύ οπλισμένοι»), συνθήματα για τη ζωή και τον θάνατο, καθώς και ζωγραφιές που αναπαριστούν μεγάλα κουνούπια να πετούν πάνω από πόλεις και λιβάδια, πιθανόν συμβολίζοντας πολεμικά αεροσκάφη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, με ειδική άδεια της διοίκησης του Νοσοκομείου.

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών