Ο Λέανδρος έδωσε πάσα σε τυφλά παιδιά σε όλο τον κόσμο - Ο Ηλίας Μάστορας απαντά στο ερωτηματολόγιο του Συνδετήρα

 Ο Ηλίας Μάστορας, εκπαιδευτής  σκάκι, διεθνής  διαιτητής στο παραολυμπιακό άθλημα του ποδοσφαίρου τυφλών, εμπνευστής και δημιουργός της μπάλας ποδοσφαίρου για παιδιά με οπτική αναπηρία συνομίλησε με τα μέλη του Ομίλου Δημοσιογραφίας των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη, Συνδετήρας.

 Στη συνομιλία με τους μαθητές ξεδίπλωσε το όραμά του να κυλήσει η μπάλα που κουδουνίζει στα πόδια των παιδιών με προβλήματα όρασης σε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες στον κόσμο, όπως έγινε με τον μικρό Λέανδρο, χρόνια πριν στη Σχολή Τυφλών της Θεσσαλονίκης. Ήταν τότε, που σε μία εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε με τη μορφή της θεατρικής αφήγησης ένα παραμύθι που έγραψε ο Ηλίας Μάστορας, ο τρίχρονος Λέανδρος είπε έναν γρίφο του παραμυθιού. Ως δώρο του δόθηκε μία μπάλα ποδοσφαίρου ενηλίκων. Το βάρος της αποτρεπτικό για παιχνίδι. Εκείνη τη στιγμή γεννήθηκε η ιδέα της μπάλας με την οποία τα παιδιά με προβλήματα όρασης θα παίζουν με ασφάλεια. Από τότε ο Λέανδρος έχει δώσει  πάσα σε τυφλά παιδιά σε περισσότερες από 160 χώρες του κόσμου.

 

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών