Συναντήσεις πολιτισμού - Μουσική και Τραγούδι

Συναντήσεις πολιτισμού - Μουσική και Τραγούδι

Τη φετινή σχολική χρονιά, με τις ιδιομορφίες που επέφεραν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δημιουργήθηκε ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο εντούτοις έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή μέσω διαδικτύου με εξέχουσες προσωπικότητες από διάφορους χώρους της τέχνης και του πολιτισμού.

Από τον χώρο του Τραγουδιού, το Σχολείο μας είχε τη χαρά και τη τιμή να φιλοξενήσει τους εκλεκτούς ερμηνευτές, τραγουδοποιούς, μουσικούς και συνθέτες, Μιλτιάδη Πασχαλίδη, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Χρήστο Γαλιλαία και Γιάννη Κούτρα.

Ο κ. Μιλτιάδης Πασχαλίδης μίλησε με τη γλώσσα των εφήβων, προσιτός και χωρίς αναστολές. Μίλησε για τον έρωτα, τη δημοτική μουσική που αποτελεί πηγή έμπνευσης για αυτόν, την Αριστερά, μας ερμήνευσε στίχους του, θυμήθηκε ιστορίες με τον Θάνο Μικρούτσικο και δήλωσε «… Αριστερός, αλλά μέρος του συστήματος».

Ο κ. Δημήτρης Ζερβουδάκης χαρακτήρισε τη Τέχνη «θεάρεστη κατάσταση ζωής…». Μας μίλησε για τα όνειρα των νέων και τις «δικές τους θάλασσες» και ολοκλήρωσε τη συνάντησή μας τραγουδώντας Καββαδία, γεμάτος ευδαιμονία.

Ο κ. Χρήστος Γαλιλαίας απευθύνθηκε στα παιδιά με απλό και σύγχρονο λόγο μιλώντας για το τρόπο λειτουργίας των Πανεπιστημίων, της Τέχνης και της κουλτούρας στις Η.Π.Α. «Η κλασική μουσική πρέπει να απευθύνεται σε όλο το κόσμο», ισχυρίστηκε και εξήρε τον ρόλο της οικογένειας στην πνευματική ανάπτυξη των παιδιών.

Ο κ. Γιάννης Κούτρας, ένας ερμηνευτής και άνθρωπος παλιάς κοπής, μας ταξίδεψε «πάνω στο φτερό του καρχαρία…». Μας παρότρυνε να κυνηγάμε το αδύνατο, να οδηγούμαστε στη φυγή, στο ταξίδι «…μόνο έτσι η πιο όμορφη θάλασσα θα έρθει κοντά, ακόμα κι αν αυτή τη στιγμή φαίνεται μακριά στον ορίζοντα…».

Ευχαριστούμε όλους τους καλεσμένους μας. Ήταν οι συναντήσεις μαζί τους απολαυστικές, οι ερωτήσεις και το ενδιαφέρον των παιδιών μεγάλο, τα λόγια και οι έννοιες, εμπειρίες αληθινά μοναδικές στη συνείδηση των εφήβων.

Σχετικά Άρθρα

    Φιλικοί Αγώνες Α΄ Γυμνασίου
8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021
Ταξιδεύοντας διαδραστικά με τον Οδυσσέα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Οδηγός Σταδιοδρομίας

Blogs Καθηγητών