Συναντήσεις πολιτισμού - Θέατρο και Κινηματογράφος

Τη φετινή σχολική χρονιά, με τις ιδιομορφίες που επέφεραν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δημιουργήθηκε ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο εντούτοις έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή μέσω διαδικτύου με εξέχουσες προσωπικότητες από διάφορους χώρους της τέχνης και του πολιτισμού.

Οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να ακούσουν, να ρωτήσουν και να αφουγκραστούν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τριών εξεχουσών προσωπικοτήτων του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, τον κ. Γιάννη Ζουγανέλη, τον κ. Τάσο Μπουλμέτη και τον κ. Χ. Τζωρτζάκη.

«Μπείτε στην «ξεχωριστικότητα» και όχι στη σύγκριση, αγαπήστε τον εαυτό σας, απαιτήστε από τη ζωή», είναι λίγα από τα λόγια του ευγενούς, ακέραιου και βαθιά σκεπτόμενου κ. Γιάννη Ζουγανέλη.

Ο κ. Τάσος Μπουλμέτης μας μίλησε για τη μόρφωση, την προσφυγιά, την αλήθεια και το ψέμα του κινηματογραφικού φακού και της ζωής. «Ο λόγος και η μόρφωση προσδιορίζουν την εικόνα. Άνθρωπος που δε διαβάζει και απλά σερφάρει, ας μην έχει καμία αυταπάτη, ότι είναι αμόρφωτος», ισχυρίστηκε.

Ο κ. Χάρης Τζωρτζάκης, ένας νέος άνθρωπος με ξεκάθαρες απόψεις και προσιτό λόγο, μας μίλησε για την εξουσία, την ευαισθησία των ανθρώπων και πώς αυτή ερμηνεύεται σήμερα. Προέτρεψε τους νέους να μη φοβούνται, να μοιράζονται με άτομα που εμπιστεύονται ό, τι έχουν δει ή βιώσει, αυτό που τους ανησυχεί.

Ευχαριστούμε τους εκλεκτούς καλεσμένους μας. Ο λόγος και η ευγένειά τους σίγουρο μάθημα ζωής και αποτύπωμα στις σκέψεις των νέων ανθρώπων.

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών