Safer Internet Day 2020

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο διαδίκτυο, 11/02/2020, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Digital Literacy in Six Steps διοργάνωσαν ημερίδα με στόχο την ενημέρωση των συμμαθητών και συμμαθητριών τους για τους κινδύνους που εγκυμονεί η μη ασφαλής χρήση του διαδικτύου. Τα επιμέρους ζητήματα που αναλύθηκαν στην ημερίδα ήταν οι διαδικτυακές προκλήσεις (online challenges), ψευδείς ειδήσεις (fake news), το ηλεκτρονικό ψάρεμα (phishing), τα πνευματικά δικαιώματα (copyright), ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying) και ο εθισμός στο διαδίκτυο. Οι παρουσιάσεις στηρίχθηκαν σε ρεαλιστικά παραδείγματα και στο τέλος ακολούθησαν quiz σχετικά με τα ζητήματα που άπτονται της διαδικτυακής ασφάλειας.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, SIDE

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+,  SIDE (Sharing Important Differences Enrich)

Το σχολείο μας συμμετέχει στο διετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Sharing Important Differences Enrich, που αφορά στον σχολικό αποκλεισμό. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης άλλα τρία σχολεία από την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Σουηδία.

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Digital Literacy in Six Steps

To σχολείο μας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Digital Literacy in Six Steps που αφορά στον ψηφιακό γραμματισμό. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας μέσα από μια σειρά έξι βημάτων – συναντήσεων με συμμαθητές και συμμαθήτριες τους από άλλα σχολεία της Ευρώπης θα έρθουν σε επαφή με τα κοινωνικά δίκτυα και την ασφαλή τους χρήση, τα ιστολόγια, την on-line μάθηση, την ανεστραμμένη διδασκαλία, την ηλεκτρονική ασφάλεια, το ψηφιακό αποτύπωμα, την αξιολόγηση των διαδικτυακών πηγών και πληροφοριών κ.α.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα : “Be a change”

Από τις 7 έως τις 14 Οκτωβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε το τελευταίο μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής νέων Erasmus+Youth Exchange με τίτλο «Be a change», που έλαβε χώρα στην Ελλάδα (Κάτω Πορόια-Θεσσαλονίκη). Στο πρόγραμμα συμμετείχαν και αυτή τη φορά ομάδες νέων από την Τσεχία (υπεύθυνη της διοργάνωσης ήταν η SVC Decko Nachod), από τη Σλοβακία, τη Λιθουανία και την Ελλάδα. Στα Πορόια και στη Θεσσαλονίκη συνεργάστηκαν 9 μαθητές/-τριες της Α΄ Λυκείου, μία συνοδός εκπαιδευτικός και ένας αρχηγός – youth worker της οργάνωσης ActArt.

We Play - We Learn - We teach, Erasmus+ Project

The main aim of the project is to make the educational process more creative, introducing a tool for both teachers and students as a method to work such as a kit using games.

The project addresses to the following priority:
"To support schools for tackling early school leaving (ESL) as well as to address all students from the lowest to the highest end of the academic spectrum. It also aims to improve internal collaboration with parents and other external stakeholders. The derived projects focus on improving transition among different stages of education, supporting networking of schools which promote collaborative and holistic approaches to teaching, developing methods and creating conditions for personalized teaching and learning in order to support each pupil while being monitored and provided suitable assessment of such approaches".

Detailed Information

Job Shadowing

Ένας εκπαιδευτικός του σχολείου επιμορφώθηκε σε έμπειρο φορέα στο εξωτερικό (Κωνσταντινούπολη, Τουρκία) και δύο εκπαιδευτικοί μετέβησαν σε σχολείο συνεργασίας (Στοκχόλμη, Σουηδία) για παρακολούθηση εργασίας (Job Shadowing). Οι εκπαιδευτικοί αυτοί επελέγησαν με κριτήρια την επιθυμία τους για επιμόρφωση, τη διάθεσή τους να εφαρμόσουν καινοτόμες διδακτικές μεθόδους και να λειτουργήσουν ως πολλαπλασιαστές για την επιμόρφωση των υπολοίπων συναδέλφων τους στο σχολείο.
Η εμπειρία μας και η επιτυχής οργάνωση παρόμοιων σχεδίων στο παρελθόν (εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα) αποτελούν κριτήρια για την επιτυχή υλοποίηση και αυτού του σχεδίου. Η εκπαιδευτική ομάδα που συγκροτήθηκε, θα παρακολουθεί, θα συντονίζει και θα ανατροφοδοτεί συνεχώς, για την επιτυχία των στόχων.[clear]

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 

Οδηγός Σταδιοδρομίας

Blogs Καθηγητών