• Νέα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 4

  CEEA - Meeting in Greece

 • Νέα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 5

  Job Shadowing - Stockholm, Sweden

 • Νέα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 2

  We Play, We Learn, We teach - Deva Meeting

 • Νέα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 1

  We Play, We Learn, We Teach - Deva Meeting

 • Νέα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων 3

  CEEA - Meeting in Greece

 • SEED - Comenius project

  SEED - Comenius project / Palermo Meeting

 • DDL - Comenius project

  DDL - Comenius project / Theatrical performance in Noci, Italy

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+, SIDE

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+,  SIDE (Sharing Important Differences Enrich)

Το σχολείο μας συμμετέχει στο διετές Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Sharing Important Differences Enrich, που αφορά στον σχολικό αποκλεισμό. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν επίσης άλλα τρία σχολεία από την Ιταλία, την Πορτογαλία και τη Σουηδία.

Η πρώτη συνάντηση θα λάβει χώρα στο σχολείο μας, από 18.11.2019 έως και 22.11.2019. Στη συνάντηση, εκτός των δικών μας μαθητών και καθηγητών, θα παρευρεθούν εννέα καθηγητές και εικοσιένα μαθητές διαφόρων ηλικιών από τα προαναφερόμενα σχολεία.

Ο στόχος μέσω των δράσεων του προγράμματος είναι να αναζητήσουν οι μαθητές μας τις μορφές και τις αιτίες του σχολικού αποκλεισμού, να προτείνουν τρόπους αντιμετώπισης αναδεικνύοντας αξίες όπως η αποδοχή της διαφορετικότητας του άλλου, η κοινωνική αλληλεγγύη και η συντροφικότητα στη διαδικασία της μάθησης, σε αντίστιξη με τον στείρο ανταγωνισμό  και ατομικισμό.

Στο πλαίσιο αυτό ομάδες παιδιών των σχολείων δημιούργησαν εικαστικά έργα (φωτογραφικά και μικτής τεχνικής), ταινίες και ποιήματα σχετιζόμενα με το θέμα, τα οποία θα παρουσιαστούν στις ημέρες εργασίας του προγράμματος (με τη συνεργασία του καθηγητή μουσικής του σχολείου από την Ιταλία θα παρουσιαστεί στο τέλος του προγράμματος κι ένα τραγούδι, αποτέλεσμα μελοποίησης στίχων από αυτά τα ποιήματα). Επίσης, οι μαθητές και οι καθηγητές απάντησαν σε σχετικά ερωτηματολόγια διερεύνησης της πρότερης γνώμης τους, ώστε σε μεταγενέστερο χρόνο να υπάρξει δυνατότητα για συγκριτική αξιολόγηση. Επιπλέον, δύο καθηγητές του σχολείου μας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα παρουσιάσουν στους καθηγητές των σχολείων που συμμετέχουν, μαθήματα στοχευμένα στις μαθησιακές δυσκολίες. Το πρόγραμμα τέλος θα πλαισιωθεί και από οργανωμένη επίσκεψη για όλους τους συμμετέχοντες στην πόλη της Βέροιας, στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και από έναν περίπατο στην πόλη της Θεσσαλονίκης με ξενάγηση από καθηγητή του σχολείου μας.

 

Εκτύπωση Email

Επικοινωνήστε μαζί μας

Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη
12χλμ Θεσ/νίκης - Μουδανιών
Τ.Θ.: 60408, 57001 Θέρμη
Θεσσαλονίκη
T: +30 2310 475958-9
F: +30 2310 489002
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Blogs Καθηγητών