[dropcap type="round" color="#fff" background="#333" ]Τ[/dropcap]ην Κυριακή που πέρασε, μια εκδήλωση που δίνει ελπίδα για τη νεολαία μας στις απαιτήσεις των καιρών μας, πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Βασιλειάδη. Γονείς , παιδιά προσχολικής ακόμη ηλικίας, όπως και μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από τα σχολεία της Ανατολικής Διεύθυνσης της Θεσσαλονίκης έδωσαν το παρόν πάνω στις σκακιέρες για ένα «ρουά – ματ».
Όλοι οι συμμετέχοντες υπενθύμισαν ότι η αναλυτική, δομημένη και μεθοδική σκέψη που προϋποθέτει το σκάκι είναι πια ανάγκη στους δύσκολους καιρούς που περνάμε. Η πολύωρη συμμετοχή και η αγωνιστική προσπάθεια των παιδιών με βασικό εργαλείο τους τη σκέψη ήταν συγκλονιστική. Οι διοργανωτές, τα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ και η ΕΝΩΣΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση, που αποτελεί ρεκόρ όλων των μέχρι τώρα διοργανώσεων.
Τους μαθητές τίμησαν με την παρουσία τους στους αγώνες και στην τελετή λήξης οι κυρίες Γιαννούδη Ελένη, Αντιδήμαρχος του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και Τρατσέλα-Τασσοπούλου Κατερίνα , Αντιπρόεδρος του Σώματος Ελλήνων Οδηγών, όπως και οι κύριοι Αλεξανδρής Γιάννης, Δήμαρχος Θερμαϊκού, Τουλίκας Βασίλης Περιφερειακός Σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Αποστολίδης Απόστολος, Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, Ζορπίδης Μιχάλης, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης , Τερτιρόπουλος Πέτρος, ιδιοκτήτης σχολείου, Κυθαρίδης Αργύρης, πρόεδρος της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ, Μπάλλας Νίκος, γ. γραμματέας της Ε.Σ.Σ.Θ-Χ, Πετρουλάκης Νίκος, ιδιοκτήτης του ARENA F.M, Βασιλειάδης Παναγιώτης ιδιοκτήτης Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη, Τασσόπουλος Ευάγγελος, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και μέλος της διοίκησης των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη και ο Χατζηγεωργίου Κλήτος, διευθυντής Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Βασιλειάδη.[clear]