Μαθητές και καθηγητές του σχολείου μας υποδεχτήκαμε τους φίλους μας από την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία και την Ιταλία σε μια ακόμη δια ζώσης συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus “Digital Literacy in 6 Steps”, από 29/04 μέχρι 03/05/22.
Ήμασταν όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι, διότι η συγκεκριμένη συνάντηση ήταν η πρώτη που πραγματοποιήθηκε στον χώρο των Εκπαιδευτηρίων μας μετά από δύο και πλέον χρόνια λόγω των υγειονομικών μέτρων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης διοργανώσαμε εργαστήρια σχετικά με την Τεχνητή Νοημοσύνη και τα MΟΟCs, τα οποία πλαισιώσαμε με ποικίλες ομαδικές δραστηριότητες. Παράλληλα, με τους οι φιλοξενούμενούς μας επισκεφθήκαμε την Άνω Πόλη, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, το Λιτόχωρο, τον Παλιό Παντελεήμονα, την Ιερά Μονή Αγ. Διονυσίου στον Όλυμπο και την Αγία Τριάδα, ενώ απολαύσαμε το κέντρο της πόλης μας μέσω ενός Action Bound παιχνιδιού.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τους φιλοξενούμενούς μας για την δεκτικότητα και την ικανοποίηση που έδειξαν σχετικά με τη διοργάνωση της συνάντησης, την κουλτούρα της πόλης και την τοπική γαστρονομία. Τέλος, σχεδιάσαμε την επόμενη και τελευταία συνάντηση του προγράμματος στο Policoro και στο Tursi της γειτονικής Κάτω Ιταλίας τον ερχόμενο Ιούνιο.