[dropcap type="round" color="#fff" background="#333" ]Τ[/dropcap]η Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013", η α΄ και η β΄ Γυμνασίου του σχολείου μας συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Το παιδί στον κόσμο των τροφίμων", που πραγματοποιήθηκε από τον Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ.
Το πρόγραμμα είχε συνολική διάρκεια 2,5 ωρών και περιελάμβανε:
1. Εξοικείωση με τις βασικές αρχές της ισορροπημένης διατροφής. Τα παιδιά εμπέδωσαν τις ομάδες τροφίμων και "έφτιαξαν" εικονικά το καθημερινό τους υγιεινό πιάτο.
2. Παρακολούθηση και ενεργή συμμετοχή στην παραγωγική διαδικασία γιαουρτιού. Τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τον συναρπαστικό κόσμο της χημείας και των μικροοργανισμών. Σκοπός ήταν μια πρώτη προσέγγιση των τρόπων και μεθόδων επεξεργασίας και συντήρησης των τροφίμων.
3. Ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφάλειας τροφίμων και παράθεση βασικών αρχών ορθού χειρισμού τροφίμων, ώστε να είναι ασφαλή για την υγεία.
4. Άντληση πληροφοριών από την ετικέτα των τροφίμων με τη χρήση προτύπων συσκευασιών.
Τέλος, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Αγροκτήματος και να δουν τα ζώα που εκτρέφονται σ' αυτούς.